Uscatoare de rufe

Foloseste cineva uscator de rufe? Vreau sa renunt la calcat. In state foloseam uscator de rufe si nu calcam vreodata, puneam hainele imediat pe umerase sau le impatuream. Am fost la Nufarul sa rezolv treaba cu camasile, daca duc cate 10 camasi, sunt gata in trei sau patru zile. Mai caut solutii. Cunostintele care au uscatoare nu le folosesc pentru ca au spatiu de uscat rufe, prefera sa le usuce natural.

Noi folosim (adica Gagicu, el e responsabil cu spalatul hainelor), dar nu stiu la care te referi exact, la ala masina, sau la uscator camera/ dulap.
Noi avem spalatoria la subsol si avem din toate cate unul.
Insa, indiferent de uscator hainele se calca, pentru ca nu ies din uscator ca din tipla.
Ce am incetat sa calc, sunt lenjeriile de pat, le trec prin presa, apoi le intind in uscatorul mare si le iau in 2 ore, in stare perfecta.

Si eu folosesc uscator, avem unul cu pompa de caldura (foloseste mult mai putin curent decat cel cu condensare, dar procesul dureaza mai mult). Ies mai nesifonate lucrurile din el, dar de ex, camasile, tot le calc. Asternuturile nu le mai calc, nici la presa nu le dau, alea ies perfecte (le impaturim intotdeauna in 2 si le mai tragem in forma).

Eu am testat vreo 2-3 masini de spalat care aveau si uscator. Personal, mi s-a parut ca arunc banii pe geam degeaba. Hainele ieseau toate punga deci eram nevoita sa mai bag si fierul de calcat in functiune.

Din cate am inteles insa, depinde si ce fel de uscator ai. Aparent ar fi mai bine sa fie uscator separat de masina. Aici insa intervine problema spatiului.

Pe partea cealalta, eu chiar nu cred sa existe vreo minune de uscator care sa te scuteasca de la calcat camasi. Sau ma rog, eu camasile pentru munca (tzol formal) le calc cu dunga.

Mie camasile mi se par mai usor de calcat daca au fost uscate la aparat.
Eu bag toate rufele la uscator, iarna si vara, inafara de alea fine/lana. Tare-mi place sa termin cu spalatul, uscatul, impaturitul, in aceeasi zi.

Vai dar ce am profitat ieri de caldura si de soare. Am spalat toata casa :smile: Asternuturi, perne etc. Le-am intins la soare, pe balcon. In jumatate de ora, totul gata :smile:
Cum e soare si cald, cum profit sa spal si sa usuc totul eco :smile:

1 Like

Asa arata la noi camerele pentru uscat:

http://www.flaggan.se/upload/6641

Si asa arata spalatoria, numai ca noi avem 3 masini.

In stanga se vad dulapurile, pentru uscat.

Multumesc pentru raspunsuri. Clar,nu iau in considerare masinile cu uscator incorporat. Pe emag sunt reviews la uscatoarele scumpe, 800-1000 euro, ca nu necesita calcare pentru camasi. Bine, conteaza si la ce turatii le storci, daca le storci la 1200, nu ai nici o sansa. Ma gandesc ca totusi uscatoarele din state sunt altfel? Acolo sunt si cu volum mai mare.

Mai analize si altfel, decat sa platesc o menajera sa calce, sau sa le duc la curatatorie, mai bine investesc intr-un uscator si imi usurez munca la calcat.

Eu am spalator si uscator separat, Samsung, uscatorul are si ciclul Wrinkle away care scoate rufele aproape calcate, dar poti sa pui doar vreo 3-4 bucati inauntru , sa nu crezi ca le poti calca pe toate. Eu nu il mai folosesc, cand scot rufele calde, le intind bine, dar le mai si netezesc putin cu fierul, inainte de a le imbraca.

1 Like

alea de sport/blugi/alte haine cu mult elastan, nu le bag la uscator.
Camasile da, mai trebuie calcate dar nu la greu. Tricourile nu, le impachetez frumos si gata. Mi se pare geniala pentru haine de pat, prosoape, bumbaceli d-alea groase, gecile cu peneā€¦

1 Like

Eu am asa ceva si o ador:

http://m.cel.ro/masini-de-spalat-rufe/masina-de-spalat-cu-uscator-lg-fh4u2tdh1n-spalare-8-kg-uscare-5-kg-a-alb-pMyc6PTIn-l/

1 Like