Supe, ciorbe

Prima supa de ciuperci musai vreau sa o fac intr-un weekend.

Si eu incep sa trag catre supe si mancaruri de iarna, indelung fierte/ migalite. Si mai grase, mmmmm :yum:

Dar pentru cate persoane gateste nenea asta, ca mi se par niste cantitati demne de bucataria cazarmei?! :laughing:

Pai daca e bucatar profesionist :smile: Ma gandesc ca nu lucreaza din start cu doua portii aruncate in oala.
Chiar am zis sa imi fac timp sa testez restaurantele lui din Londra. Sper sa nu fie vreo spoiala aurie de restaurant ca la nenea Jamie Oliver.

Plus ca supa si ciorba chiar sunt mai bune in cantitate mai mare. Sau cel putin mie asa mi se pare. Mancarea gatesc fix cat mancam pe loc, dar la supe si ciorbe e alta poveste :smiley:

Nu numai supa si ciorba, mancarea la cazan e mai buna, dar eu n-am pentru cine sa fac atata mancare. Si nu mananc acelasi lucru, zile in sir!

1 Like

Daaaaa! asa este! La ciorbe si supe fac cateva portii…din care oricum sfarsesc aruncand mereu un pic.
Dar la mancaruri chiar nu fac mai mult pentru ca nu mancam.

Sarmale cand fac multe - nici astea nu merg facute doar 2 portii - indes in congelator portii gata sa fie mancate intr-o zi.

Aia ma dispera, ca arunc picul ala. Dar supa aia de ciuperci suna in asa fel, c-o sa reduc cantitatile la jumatate si o fac si eu.
Posibil sa sar peste tarhon, din pura prejudecata de gospodina :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Eu acum cativa ani am descoperit ca e bun tarhonul :smile: Asa ca il folosesc des.
Ce-ai cu el?

Îmi place foarte mult, dar mi-e greu să-l pun lângă ciuperci. E o plantă cu aromă tare și mie îmi place mult prea mult aroma ciupercilor, nealterată.
Tarhonul e de bază în Ardeal, toată viața l-am mâncat în diverse combinații, niciodată însă, cu ciuperci.


Exact bors de-asta, dar de vanat, am mancat ieri la cehi. O minunatie!

3 Likes

Mamaaaaa, asta m-a lovit! M-a lovit rau!!!
Mi-e o foame de imi sar ochii din cap si fantasmez de vreo jumtate de ora numai la ciorbe si supe bune :smile: Dar nemam asa ceva in raza biroului.

:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Ce local este?! Sa se duca si maimuta la urmatoarea vizita.

Nu-i in Praga, ci in apropiere de-o granita cu Germania, e restaurant specializat pe carne de vanat, Lovecka Chata (pavilion de vanatoare), totul a fost delicios.
In seara asta am facut o supa de miso cu broccoli, cred c-as putea manca 3l

3 Likes