SUA: Donald Trump si Hilary Clinton


#1

Am mutat aici discutia pentru ca presimt ca o sa mai avem ceva de tocat pe subiect.

@Sibipa vazusem si eu faza cu granitele. Dar din cate am inteles (nu am luat la puricat in detaliu discutia) Clinton discuta despre energie cand a spus faza cu “granitele deschise” iar Trump cica ar fi scos din context gaselnita asta.

Mai eu sincer nu cred in ideea asta de pamant fara granite. Sincer, mie in capatana mi s-ar parea faza asta egala cu “liber sa intre cine si cum vrea in casa oricui”. De ce sa mai avem adresa, cheie la casa si act de proprietate.
In lumea reala nu prea merge cu “liber la tot”. Mai avem exemplul cu liberul asta la tot de peste un an de zile. Cand acel “sunteti liberi sa veniti” a dus la un exod din tari unde nu este pic de razboi. Si tot libertatea de a umbla fara acte a dus la handralai care se dau drept copii. Deci cam problematic un pic pe termen lung cu libertatea fara limita.

Eu nu am siguranta ca va fi iesi madam Clinton…chiar nu am optimismul asta. Ma rog, optimism este mult spus, ca nici aia nu este vreun om politic bun de pus in rama…dar macar nu este o isterica condusa doar de gura mare.
Oamenii sunt satui, obositi, plini de probleme si vor solutii concrete. Ca Trump minte de rupe si ca e psihotic, da…dar a castigat oamenii urland diverse si atingandu-i la corzile lor sensibile.
Sa nu fie si asta un al doilea Brexit cand din prea mult optimism in “planeta albastra unde cu totii suntem fericiti si indestulati” a aratat ca mai sunt si oameni pentru care lucrurile sunt departe de a fi roz si care se revolta impotriva status quo-ului.


#2

Nu prea am ce comenta in plus. Fix ca tine gandesc si eu si despre granite, alegeri, libertati etc. Dar cred ca o sa iasa Hillary. Si totul o sa fie roz pe hartie :))))))


#3

Sigur, tocam aici, ca astia de la Wikileaks nu se lasa, pun cearsafuri de emailuri proaspete. Ref la granite deschise, mie imi place ideea in zonele in care se poate face asta, ca apoi incet, sa fie incorporate toate tarile.
nu s-a inteles din emailurile scapate pe Wikileaks exact la ce s-a referit, in confruntare Clinton a precizat ca de energie e vorba.

“In remarks from a 2013 speech to a Brazilian banking crowd, she said: “My dream is a hemispheric common market, with open trade and open borders.” As WikiLeaks did release the full transcript of her speech, it’s not clear if she is talking about movement of goods or people, though Clinton has claimed she was talking energy policy. It would be a far cry from how she frames her “secure our borders” stance on immigration.”
Anyhow, iaste material online pentru in serial TV despre Clintoni, il astept si sper sa joace Meryl Streep in rolul Clintonesei. :smile:


#4

Cum (si) in USA banul face politica, este factorul cel mai puternic in democratia(!) acestei tari:
(podcast)


#5

Foarte bun podcastul asta. Din pacate nu am mai apucat sa ascult de multa vreme.

Banul - ochiul dracului peste tot. Trump devine tot mai inspaimantator pe zi ce trece.