Sarut-mana pentru masa

Frate, asteptai pana-n iulie, dar a meritat.
Terasa Reyna din Portul Tomis.
Data aviatoare scap in saganaki cu midii si rapane de M Neagra.
Sa nu spuneti ca nu v-am anuntat oficial.
Urmeaza: chefal, guvizi - cu dedicatie speciala pentru @Zambareata, in amintirea alora cumparati in copilărie insirati pe sfoara , calcan.

3 Likes

Am iesit cu copchilul la un Starbucks si o plimbare langa lac, fara sa fi mancat de pranz. Ei, si sun la frate-miu, ca se stransese acolo tot familionul,faceau o masa de peste, calcan. Dupa 5 minute am inchis telefonul ca imi ploua in gura. Si dau pe ombra unde @ChickyG imi da lovitura de gratie cu hamsii. :slight_smile: Pofta buna, nu ma baga in seama, m-am dres cu o ciorba de perisoare de curcan si branza feta si capra cu rosii, ceapa si masline. I’m OK! I’m OK!

1 Like

Omletă cu ceapă verde, brânză din belșug și mărar, cu nemiluita. Și castraveți la saramură.

Am găsit o brânză foarte bună, locală, maturată 18 luni.

2 Likes

Recomand ferma de midii de la Dalboka BG.
Aperitiv:

“Cadouri de mare” Dalboka: midii, garizi, hamsie, rapane marinate, fasole, salata verde
Salata de icre
Salata de midii
Scrumbie marinata


Supa de midii:

Zargan prajit

Hanus


Desert:

Midii cu mere :joy::joy::joy:

3 Likes

Si meniul, pe cine intereseaza:

3 Likes

Asa, bravo! Trebuie sa plec cu lecțiile făcute! Deja caut cazare în Kavarna :grin:

1 Like

Pentru ce?
O excursie de o zi e suficienta.
Am ajuns acasa pe la 1930, si cu piata facuta pe marginea drumului la bulgari.

2 Likes

Daca te hotarasti, ti-as recomanda sa ajungi si la Cap Kaliakra si Tyulenovo, peisajul e superb! :heart:
Egaleaza Les Calanques de Cassis sau Marseille.

4 Likes

Daaa si eu. Eu merg la Dalboka de cand ferma era muuuult mai rustic amenajata decat acum. F relaxanta locatia si f buna mancarea.

2 Likes

Mi-e din ce în ce mai clar, că o să fac o vacanță, în Europa de Est. Muntenegru, Croația, România, Bulgaria. Nu neapărat pentru mâncare, ci pentru că s-au dezvoltat serviciile și sunt multe locuri faine de văzut și experimentat. Mă refer, în general la agro turism și locații mai puțin “populare”. Deși aș include și locații de genul fermei ăsteia, evident.
Numai să se liniștească treaba cu virusul. Că includ și o vizită la mama.
Până atunci, vă mulțumesc frumos, pentru contribuția involuntară, la stabilirea obiectivelor :pray::kissing_heart:

4 Likes

Pai da, de aia as lua vreo doua zile cazare, sa ajung și la cap Kaliakra, în afara de leneveala la hotel cu piscina și plaja mișto.
Eu știam doar Albena, Nisipuri, Varna și Burgas, și Balcic a fost o surpriza f f frumoasă.
La midii neapărat, mai ales când am văzut cu câtă pofta infuleca Bobita midii și calamar la Balcic, el care este cel mai mofturos sob ever :joy:

1 Like

Eu nu am problema cu haladuiala, dar e mai greu cu plozimea. Ei vor balaceala, mâncare și leneveala. Și pe bune de nu ma tentează, la ce preturi au!
Acum ii antrenez pentru Atena, băgăm plimbări pe jos de la reyna pana la poarta 1 și centrul vechi. Sunt ceva km, chiar și pe plaja.

2 Likes

Azi am mâncat la curte, dupa plaja si urcat valea portului. A fost ca pe vremea vacantelor la bunici :heart:

Vinul asta, saracul, statea de un an la frigider.

Acum asteptam prajitura cu visine si cafeaua.

4 Likes

Si eu o sa trag o fuga in Bulgaria cand vom sta in Romania, prea e frumos sa nu fac un popas acolo.
Dar @Ziggy are dreptate, e greu sa te urnesti cu copiii la plimbare, nu mai zic cate comentarii auzi daca drumul e lung si cald afara. :smile:
Am mancat si vineri si sambata cheesecake, diferite flavors, si ma simt foarte incarcata, azi am sarit peste micul dejun, la pranz un sandwich mic si acum nectar de mango, ma pastrez pentru diseara, mergem la un bbq la prieteni.


Ce face omu’ cand e frig?
Nectar din corcoduse si caise bulgaresti.
Miroase divin!
N-am mai facut nectar de secole! Mare pacat!

4 Likes

A trebuit să coc două
Prima s-a halit un-doi!

5 Likes

Nimic nu ma ingrozeste zilele astea ca bucataria, afara e prea cald ca sa gatesc.
Ieri s-a terminat ciorba si salata bouef iar sotul a facut bbq cu somon, kebab si un nou fel de somon hamburgers. Mai avem si pentru astazi, trebuie doar sa fac o salata si garnitura.

Maine e zi de sushi, dar o sa fac si o fasole cu ciolan pentru sot, apoi iar weekend si deci iarasi inchid bucataria pana luni :slight_smile:

Am fost lenea intruchipata zilele astea. In afara de nectar, n-am gatit nimic.
Azi am comandat ciorba de pui a la grecque si sarmalute.

2 Likes

Neata!
Azi m-am trezit cu un gand: Piperchi tzargasiti.
Daca nu e marea cea mare la Buh, sa vina retetele armanesti! :wink:
Am si-o telemea buna bulgareasca adusa de la mama ei.
Cu bagheta proaspata o sa fie visul unui weekend de vara.
Atat am avut de zis, dau legătura cu studioul.

Hamburger de ciuperci, cu ceapă prăjită, maioneză cu Dijon, cartofi prăjiți în cuptor și salată.
Gagicul carnivor, vrea să mai fac.

1 Like