Sarut-mana pentru masa

Despre ce mai gatim bun :slight_smile:

1 Like

Momentan, placinta cu mere pt micul dejun si ardei grasalani copti.
Ficatei de pui cu mujdei.
Piure cumparam. M-am saturat de caldura emanata de cuptor!

Diseară, îmi fac zamă de salată, fac să am și mâine și duminică.
Felul doi, vreau pui cu cartofi și mujdei.
Dacă găsesc macrou, îmi fac pește cu mujdei.

S-a schimbat schimbarea. Fasole frecată, cu cârnați. Fasolea a fost roșie, a ieșit roz :joy::joy:

4 Likes

Ieri am făcut rapid o zamă de salată și niște pește cu mujdei.
Mă duc să-mi iau niște mere și mai târziu fac un soi de clătite /plăcinte în tigaie, cu mere și cireșe uscate.
Rețetă de hobbits :blush:

5 Likes

@Samoa. Eu fac astazi fasole. Din vina ta :slight_smile:

Am facut un chec dupa o reteta romaneasca, fara praf de copt si cu multe oua (vroiam sa scap de oua), a iesit pufos-buretos (daca il apas si pana jos, revine la starea initiala), dar cam uscacios. O sa fac o prajitura cartof din el.
Ieri salata de ton, intotdeauna un succes major. Pentru azi am niste fasole verde, inca nu stiu ce fac din ea.

1 Like

Eu am facut mancare de fasole verde cu carne de pui, mult marar si usturoi. Bineinteles, si rosii.
Si supa crema de mazare.
Iat pt pranzul de azi: snitele cu amestec toscan de la Frosta.
Mai, nene! Revelatia verii: un borcan mare de miere diluat in ceva apa calda, zeama si coaja rasa de la 4 lamai. Racita treaba asta si pusa la concelator in tavite de cuburi de gheata.
Cu apa minerala rece stiti cum e? Dementiala! Juri ca-i limonada proaspat preparata.

2 Likes

M-am jucat in weekend si am facut o reteta noua de risotto cu dovleac.
Plecasem de la premisa ca nu ne va placea insa am lins totul si voi repeta experienta. Bun rau de tot.

3 Likes

Ci baga reteta, ca eu sunt fan orez. Si imi place si dovleacul. Si am niste pui, fript, acasa si nu stiu cu ce sa-l imperechez.

Sincer, nu stiu care (daca) exista o reteta corecta. Am citit mai multe.

Dovleacul l-am copt in cuptor frecat cu sare si ulei de masline. O parte l-am copt bucatele ca sa il pot pune peste risotto. Restul l-am copt in bucatati mari.
Cand s-au copt bucatile mari, le-am pasat intr-o strecuratoare.

  • Calit o ceapa (shallot mi se pare ca merge cel mai bine) si un pic de usturoi in unt
  • dupa ce se inmoaie am adaugat orezul de risotto - calit si el un picut in unt. Am adaugat niste praf de ciuperci pt ca mi se pare ca mergea la gust. Eu cumpar ciuperci uscate pe care le rasnesc si praful il folosesc cam la fiecare gatit
  • pus stoc de pui/legume incetisor impreuna cu piureul de dovleac, invartit in oala des.

Am pus branza gruyere la greu - din asta am avut in casa si mi se pare ca a mers - si gata treaba.
Mai voiam sa pun niste pine nuts prajite dar am uitat :smile: Mi-am adus aminte cand deja terminasem de mancat. Si niste frunze de salvie mergeau dar nu am avut in casa.

Sa traiesti, maine execut!

Tare bine arata @Daria
Eu am pus naut la inmuiat, execut un hummus.

Mai fac pt ca ne-a placut mult.


Am mai facut in weekend ca sa botez noua oala creuset :)))) o omleta spaniola. Am facut-o cat se poate de simpla cum o fac ei si mi-a placut super mult. Parca e si mai buna a doua zi.
Data viitoare o sa ii pun si branza la greu pentru ca merge.
Binenteles ca am uitat sa fac o poza cand a fost gata. Mi-am adus aminte fix cand mai aveam o singura felie.

3 Likes

Daca te aud spaniolii, ca bagi branza in tortilla de patatas y cebolla, te acuza de blasfemie si anathema på tine! :rofl: :rofl:
Eu fac cu branza (de-aia mai veche, manchego merge bine) si spanac. Mai fac cu usturoi verde, cu ceapa, si cu ton. Noi mancam foarte multe oua si toate variatiunile astea, alunga plictiseala.
Cu cartofi si ceapa, fac doar toamna si iarna.

1 Like

Pai zi tu daca nu merge?! :rofl::rofl::rofl:
Am facut ca ei, mi-a placut, mai repet povestea. Dar de ce sa nu o imbunatesc putin?! :rofl::rofl: Mai ales ca tot timpul am diverse branzeturi in frigider.

Sigur ca merge…daca-ti place. Mie imi place simplitatea aia a ei.
Dar fac si eu omlete cu tot soiul de ingrediente, din care am cate putin, cartof, ou, ceapa, ardei gras, niste bacon sau carnati, ciuperci, branza si iese o ditamai placinta, pe care o mancam cu puti allioli (el), sau muraturi (eu).
Tot pentru perioadele reci, e si aia.

Aseara am facut chiftele si supa de taitei, ca sa-l oblojesc pe gagic.

Daaa, chiar a fost buna rau de tot, asa simpla.

Si eu am in plan sa prestez niste chiftele. Am facut curat in congelator si mai am un pachet de carne tocata si niste pui. Ciorba de pui si chiftele sunt pe to do list in weekend.

Nu arata extraordinar, dar ne-am lins deshtele dupa mancarea asta: kapia umplut cu o amestecatura pe baza de feta, apoi infasurat in bacon.

4 Likes

Deja am mirosenii :heart_eyes:

2 Likes