Retete, feluri principale


#1

Steaks cu topping de pere si gorgonzola la tocinei crocanti

4 steakuri de vita mici, à 70 g
Se spala, usuca, sareaza, pipereaza si se prajesc in ulei de masline.

Tocinei (4 bucati, cate unul de persoana)
2 cartofi mari (waxy, cu structura ferma)
Se curata, spala si dau pe razatoarea fina. Se infiernata la foc mediu uleiu de masline, se fac cercuri din masa de cartofi si se prajesc pe ambele parti. Se sareaza si pipereaza.

Topping de pere cu gorgonzola
2 pere coapte, aromate
50 g Gorgonzola
50 g nuci
patrunjel verde
Perele: se spala, curata (si de casuta) si se taie in cuburi. Branza se taie in bucati mici si se amesteca cu perele. Nucile se prajesc usor fara ulei.
Amestecul de branza se pune peste steakul fierbinte, se presara nuci si patrunjel tocat peste.