Regulile casei


#1

Ombra este un loc civilizat

Putem să ne imaginăm că suntem într-un parc sau într-un tren în drum spre mare. Uneori este mai uşor, alteori este mai greu să intri în discuţie cu un om străin. Nu-i aşa însă că tuturor ne face plăcere să aflăm poveşti noi? Cu toţii suntem curioşi şi dornici de schimbat păreri şi idei noi. Dar, în orice situaţie socială ne ghidăm după aceeaşi regulă simplă: politeţea. Aşa cum respectăm un om străin cu care purtăm o discuţie faţă în faţă, la fel trebuie să procedăm şi aici, pe acest forum. Nu avem reguli şi proceduri demne de o birocraţie obositoare, însă apelăm la bunul simt pe care orice utilizator trebuie să îl deţină.

Îmbunătăţeşte nivelul dezbaterii

Dezbaterile nu se pot dezvolta fără ajutorul vostru, al utilizatorilor. O modalitate prin care şi tu contribui la o comunitate valoroasă este să îi respecţi pe cei cu care dezbaţi. Nu trăim într-o lume ideală. Oamenii au păreri şi certitudini diferite. Asta nu înseamnă că nu ne putem contrazice civilizat şi inteligent. Chiar şi atunci când nu eşti de acord cu o părere, trebuie să fii capabil să contrazici acea părere fără injurii şi fără violenţă verbală.

Nu uita: viaţa ar fi extrem de plictisitoare dacă toţi am fi uniformi în gândire. Dezbaterile ne ajută să evoluăm şi să învăţăm mereu ceva nou.

Nu eşti de acord cu un punct de vedere?

Susţine-ţi părerea fără a uita de “cei 7 ani de acasă”. O să îţi doreşti să răspunzi unei păreri diferite. Este perfect ok. Dar niciodată să nu uiţi: critică ideile şi nu persoanele! În dezbatere evită:

  • injuriile
  • atacurile la persoana
  • să plăteşti poliţe personale
  • contrazisul doar de dragul contrazisului (nu uita: nimănui nu îi plac oamenii agresivi şi pisălogi)
    În locul acestor reacţii, încearcă să aduci contra-argumente care pot îmbunătăţi conversaţia. O dezbatere este câştigată cu inteligenţă şi nu cu ţipete.

Încercăm să dezvoltăm o platformă care să dezvolte nivelul discuţiilor şi care să ofere fiecărui utilizator ceva nou şi interesant de citit la fiecare vizită. Suntem încă la început dar ne propunem să aducem mereu îmbunătăţiri acestui loc. Nu fi timid, contactează-ne dacă crezi că putem îmbunătăţi cu ceva experienţa ta pe platforma “Ombra”. Suntem deschişi la propuneri şi idei noi. În fond, acesta este scopul unei comunităţi: evoluţia.


Ce este Ombra.ro
fixat la nivel global #3

#4

Ghid de utilizare

Generalităţi

Această platformă este destinată tuturor celor care doresc să se informeze şi să poarte o dezbatere civilizată. Încurajăm curiozitatea, chestionarea informaţiilor şi discutarea oricăror subiecte pe care membrii comunităţii le propun.

Toţi membrii înregistraţi trebuie să înţeleagă că folosirea aceste platforme este un privilegiu şi nu un drept. Administratorii îşi rezervă dreptul de a-şi alege membrii platformei. Orice încălcare a regulamentului permite moderatorilor sau administratorilor să dea avertismente şi în cele din urmă să restricţioneze accesul membrilor în cauza.

Ombra are dreptul să îşi modifice în orice moment prezentul regulament.

Interdicţii

Pe forumul Ombra sunt strict interzise următoarele acţiuni:

a) crearea şi folosirea “clonelor” - mai multe conturi deţinute de acelaşi utilizator. Aceste conturi vor fi suspendate împreună cu suspendarea pe o perioada de 30 de zile a contului principal.

b) atacul la persoană şi jignirea sub orice formă a membrilor forumului - se interzic cuvintele obscene, ameninţările, abuzurile şi acţiunile indecente. Un comportament civilizat se manifestă prin combatarea IDEILOR exprimate şi nu a persoanelor.

c) postarea unor discuţii care nu au legătură cu subiectul în cauza. Administratorii îşi rezervă dreptul de a şterge aceste mesaje

d) postarea mesajelor comerciale fără acordul administratorilor

e) trimiterea mesajelor nesolicitate către alţi utilizatori ai forumului sub formă de hărţuire şi intimidare

f) colectarea oricărui gen de informaţie indentificabilă personal de la membri ai forumului şi afişarea acestui tip de informaţii

Prevederi finale

Acest regulament poate fi modificat fără înştiinţări prealabile. Este recomandat să verificaţi această pagină periodic.


închis #5