Părinți si bunici batrani -Alzheimer comun sau vascular


#1

Deși majoritatea sunteți prea tinere ca să fi trecut prin așa ceva, cum v-ați descurcat, evenatual cu bunicii? Il iubesc foarte mult pe tata, dar, sincer imi vine sa il eutanasiez. Mi se rupe inima, e o figură de stil, dar chiar ajungi la exasperare. De vină e și sistemul care a mărit vârsta de pensionare, eu trebuie sa muncesc pe altarele patriei in loc să mă ocup de părinte senil, miercuri il ducem la cel mai bun gerontolog din România. Noroc ca am o soră și împart cu ea responsabilitățile. L-am anunțat deja pe fiu-meu ca dacă o iau cândva pe arătură ca tata, sa imi aplice trei metode de susținere ca să fiu fericită… Sedative: marijuana și alcool si azil privat


#2

Treaba cu eutanasierea, evident e o glumă provocată de exasperare, nu o luați ad literam


#3

Si ce ii face gerontologul? Tatal unei prietene are Alzeimer, nu au mai facut fata sa il ingrijeasca acasa, l-au dus la un azil iar in weekend fac cu randul si il iau acasa.Marihuana nu cred ca ajuta, din ce stiu eu nu au dureri. E foarte complicat sa ai grija acasa de un batran, o alta prietena si-a ingrijit bunica acasa, trei oameni faceau cu randul sa aiba grija de ea, un an si jumatate nu au putut avea un program al lor.


#4

Lotte, a zis ca ii face niste teste inclusiv RMN ca sa-i poată prescrie tratamentul adecvat


#5

Foarte bine, RMN-ul iti spune multe, inclusiv daca are borelioza. Sa inteleg ca diagnosticul pentru Alzeimer nu e confirmat inca? Vezi sa nu aiba borelioza, sunt foarte putini doctori in Romania care pot identifica boala.


#6

Bunicul a avut dementa senila si parkinson si am gasit o femeie care a avut grija de el. Am avut mare noroc cu femeia respectiva fiindca nu e usor sa gasesti pe cineva de incredere.
Acum o mai avem doar pe bunica si are si ea un inceput de Alzheimer si o ingirjesc mama cu sora ei pe rand. Daca se va agrava, cel mai probabil vom incerca sa gasim iar o femeie care sa aiba grija de ea.


#7

Nu e confirmat diagnosticul, dar sigur are demență senilă, cel mai probabil de tip vascular pt ca a avut mai multe accidente cerebrale. Vedem saptamana asta. Deocamdată se ocupă mama de el dar o chinuie, mai ales noaptea cand e mai agitat. Mai dormim si sora-mea si cu mine acolo noaptea, cu schimbul. Ideea cu femeia e foarte buna, dar nu stiu daca ar suporta mama o persoană străină in casa


#8

Nu e Alzheimer, e demență vasculară cu ceva mai multe șanse de stagnare sau chiar de ameliorare. Problema e ca nu vrea sub nici o formă să fie internat (spre dezamăgirea maică-mi, săraca) si trebuie dus zilnic pt cel putin 5 zile pe luna la clinica din Otopeni pt investigații și tratament. Deja i-a schimbat schema de tratament, in seara asta ia primul Xanax din viata lui. Azi dupa consultatie am venit acasa, dar de maine ma mut si eu la parinti pt cateva zile. Multumesc frumos pentru suport, fetelor.


#9

@Kim Multa, multa putere si sanatate! :kissing_heart:
Nu e deloc usor prin ce treci :sweat:


#10

@Kim multa putere.
La bunicul meu chiar s-a vazut diferenta cand a inceput sa ia tratament. Daca e dementa, se mai poate tina un pic in frau cu tratament.
Cand nu mai puteti, te incurajez sa incerci sa o convingi pe mama ta sa accepte o femeia ca ajutor. Va va schimba viata daca gasiti pe cineva de incredere.


#11