Noutati literare

Ce stiri mai auzim prin targul cartilor?

Una proaspata si care pare demna de tinut minte:

The Romanian author’s murder mystery, The Book of Mirrors, has been snapped up by publishers in 23 countries – with auctions having involved up to 11 publishers in each territory. Smaller countries such as Iceland, which tend to wait until an untested English-language book has proved itself in the UK and US, have also bought the novel before its publication in 2017.

1 Like

Un ebook gratuit care pare foarte interesant

O călătorie despre ambiţie, stabilirea idealurilor şi atingerea succesului
Campionul mondial la lupte Leo Frâncu îşi împărtăşeşte povestea şi strategiile pentru a depăşi orice obstacol – inclusiv comunismul – pentru a găsi libertatea, succesul şi fericirea.

https://leofrincu.leadpages.co/alege-libertatea/

http://www.curteaveche.ro/rezist.html

:grin: :smile: Ma enerveaza insa sistemul de a comanda si plati, inainte sa existe produsul in stoc. Asa ca astept sa apara si sa vad ce parere are lumea despre ea.

Continuarea la primul articol pus la acest topic :smiley:

Este a nu stiu cata oara cand gasesc dovezi ca marele The Guardian are mai multe articole platite decat ar fi cazul si decat ar fi moral pentru ditai ziarul cu vechime.
Aceeasi poveste o regasim in articolele de lobby platite de Adamescu. Plin Guardian-ul de ele.
Dar nu are nimic, asa invatam sa cascam ochii cu cat mai multa atentie de fiecare data.

Cum se face că un om cu așa o mărturie a ajuns unul dintre românii cei mai iubiți? Întâmpinat de sute de persoane la o lansare de carte, de zeci la aeroport și așteptat cu sufletul de gură de mii care au urmărit o competiție imposibilă. Și tocmai într-o țară în care pușcăria, greșeala sau eventual remușcarea nu-ți dau dreptul la mântuire.
Și cum se face că în sala în care se lansează ”27 de pași” sunt aceiași oameni care ar băga la pușcărie câteva sute de demnitari, fără să clipească. În fața lor este, totuși unul, care a făcut zece ani de temniță grea pentru furturi, jaf armat și tentativă de omor. ”Specializarea mea era în Audi, ” râde.

https://pressone.ro/contributori/27-de-pasi/

2 Likes

Mi-ai facut pofta de mers la Carturesti (e o zi ploioasa si rece) si zacut intr-un fotoliu cu cartea aceasta. Pare mai interesanta decat “Shantaram”.
Multumesc pentru recomandare.

1 Like

Imi place cum scrie Mara Wagner si ii citesc mereu cu placere articolele de pe blog. ehh, vestea buna este ca a scris si o carte :smiley: proaspat aparuta la editura Nemira.

Pentru toți copiii din anii ’80, în spatele blocului începea o lume în sine, cu jocuri, prietenii, cutume și reguli proprii. În spatele blocului îți dădeai întâlnire prin bilețele trimise „cu poșta“ prin prieteni și „ți se cerea prietenia“, tot acolo săreai coarda, jucai elasticul, leapșa, hoții și vardiștii. Pentru mulți dintre adulții de azi, mare parte din copilăria și adolescența în comunism s-a petrecut în spatele blocului, nu doar la cozi pentru alimente pe cartelă și învățat pentru examenul de treaptă. În spatele blocului nu erau parcările pline de mașini de azi, erau comunități de copii mai mari și mai mici, de adulți și bătrâni, o lume a socializării greu de înțeles pentru indivizii solitari ce am ajuns douăzeci și ceva de ani mai târziu.

1 Like

O vreau :hugs::nerd_face:

1 Like

A scos si domnul Razvan Exarhu o carte - Fericirea e un ac de siguranta. Evident, as fi curioasa sa aflu mai multe detalii pentru ca imi place cum scrie omul.

Poate renuntam totusi la moda asta noua de a cere bani in avans pentru carti neaparute.

1 Like