Interviuri literare

Am fost mirat și de faptul că, publicând cărțile lui Antonio Damasio, care în Occident au creat dezbateri foarte vii, la noi au rămas fără ecou. E vorba de Eroarea lui Descartes și În căutarea lui Spinoza, cărți care încearcă să răspundă la întrebarea „Ce e conștiința?”. E interesant că la noi, în general, lumea e foarte curioasă să afle cum funcționează Universul, dar e mult mai puțin interesată să cunoască ce se întâmplă în creierul uman. O altă carte la care am ținut foarte mult e Omul care își confunda soția cu o pălărie a lui Oliver Sacks, o carte excepțională care n-a suscitat interesul pe care îl așteptam.

.

Aveți povești amuzante legate de bibliotecă?
În câteva împrejurări când a trebuit să-mi strâng biblioteca, mi-au fost furate destul de multe cărți. Nu cred că hoții erau bibliofili, dar erau buni români, și le-au vândut probabil la anticariat. Una dintre cărțile furate, Filozofiile Indiei de Heinrich Zimmer, era plină de însemnări, cred că pe fiecare pagină notasem câte ceva. Nu prea mai rămânea spațiu liber. Mă tot întreb ce și-o fi zis cel în mâna căruia a căzut cartea asta.

2 Likes

Foarte fain interviul asta :slight_smile:

Foarte interesant. Mi-am si pus pe lista de to-read cateva carti noi, pomenite in interviu si am deja in biblioteca (de o luna zile) Efectele secundare ale vietii. :relaxed: