Ghidul imobiliar :D

Mometan nu caut activ sa cumpar vreo casa, dar incerc sa fiu la curent cu anunturile. Articolul asta e ataaaat de real. Sa nu mai discutam despre cum agentiile imobiliare fura poze de pe google si le adauga pe site ca fiind apartamentele care sunt de vanzare! Si probabil cand ajungi la vizionare gasesti o cutie de chibrituri mizerabila.

https://nemutam.com/blog/2017-10-13-mic-dictionar-imobiliar/

Articol atat de real! Mai e situatia cand se pune o harta a imobilului si ti se pare ca e best deal ever, ca locatie, iar cand verifici pe google maps e la mama naibii.

oh, imi amintesc cati imbecili am intalnit cand am cumparat apartamentul. as putea scrie o cartulie despre asta :joy:

cea mai comuna faza era intr-adevar aia in care eu intrebam agentul sau pe cel care ma suna, la ce distanta de metroul X e apartamentul, care apartament era prezentat a fi in imediata apropiere a metroului X.
-primul raspuns: aproape!
-intrebare: mai exact cat de aproape? vreau un reper!
-al doilea raspuns: la doar 2-3 statii de autobuz/tramvai/troleu!
-intrebare: aveti cumva impresia ca vreau sa il vizitez ca pe obiectiv turistic??? :fearful:

o alta faza comuna era si aia cu anul constructiei pt apartament prezentat a fi construit dupa 77.

 • intrebare: ce an este exact?
  -raspuns: dupa 77!
  -intrebare: si mai exact, se poate?
  -raspuns: 78-79!
  -intrebare: si cam in ce stadiu va imaginati ca era in 77 sau pe ce standarde seismice a fost construita hardughia de 10 etaje?
  -raspuns: vedeti doamna de treaba ca asta rezita la inca 2-3 cutremure ca ala din 77!

nu mai zic de episoadele cu comisionul agentiei :joy: evident, nicio agentie nu a incasat bani de pe urma mea! :grin: rezultatul a fost ca am dat de buna voie 200 de euro unei agente care mi-a iesit in cale intamplator, care nu a vrut niciun ban ci ar fi fost multumita cu o intelegre pe care o facusem cu ea, dar care s-a dat peste cap pt mine fara ca eu sa ii fi cerut si asteptat asta.

daca stau bine sa ma gandesc, in afara tampitilor de pe parcurs, eu cand am luat apartamentul, am cunoscut si o gramada de oameni misto (ofiterul de credite, agenta imobiliara, evaluatorul), care au facut ca totul sa mearga ca uns odata ce am ales casa. cre ca cineva acolo sus ma iubeste de mi-a protejat nervii atunci, ca in timp ce eu eram zen, toti cumparatorii din perioada aia pe care ii cunosteam, scoteau flacari pe nari.

1 Like