Dialoguri in societatea romaneasca

Un proiect nou, foarte fain si interesant. Primul episod: un dialog intre Tudor Chirila si istoricul Lucian Boia.
Ce ii invatam pe copiii nostri? Cum vrem sa dezvoltam societatea?
O concluzie a istoricului mi-a placut foarte mult: copiii si societatea trebuie in primul si in primul rand sa invete ce sunt alea reguli si de ce trebuiesc respectate. Doar asa vom putea evolua de la statutul de “descurcareti” haotici care ne caracterizeaza.

La cat mai multe dialoguri si dezbateri de genul asta :wink:

Sa dau Cezarului, ce-i al Cezarului. Excelent articol. Bine documentat, intrebari pertinente, explicatii clare si analiza fenomenului in contextul international…pe care avem tendinta sa il ignoram :wink:

Deci da, ce facem? Pentru ca nu, viitorul chiar nu suna bine deloc!

Hmm, nu chiar. Articolul e într-adevăr foarte bun, deosebit de pertinent și bine documentat (chiar mă și întrebam…), dar m-am uitat mai bine, autor nu e ”Cezarul” (”by Irina”).

Hahahahahaha :joy: @Nancy ochisorul meu de soim!!!

Ia uite domne ce mi-am furat-o :joy:

Anyway, apreciez oricum pozitia! Acceptam si chinezariile ieftine si parentingul pufos, dulceag si roz. La faza asta chiar zic “bravos”!

Nu de alta, dar ne pasc vremuri ale dracului de interesante daca astia iau avant. O sa il ia.

1 Like

Soro, am 4 ochi și-i folosesc pe toți :smiley:

plus unul la ceafa!!! zi si de ala, zi si de ala!!!

1 Like

Ci taci, nu mă da de gol :alien:

1 Like

http://www.ziarulmetropolis.ro/victor-rebengiuc-o-sa-mor-tot-in-comunism-credeam-ca-nu/

Nu m-am împăcat cu comunismul. A existat o scurtă perioadă, de încercare de a uita comunismul și de a trece la lucruri mai plăcute, dar văd că în ultima vreme, se insistă să ne întoarcem din nou în perioada comunistă. Lucrul ăsta mă enervează și nu cred că merităm așa ceva. Toată conducerea țării e formată din niște semidocți, niște oameni fără pregătire, care, pentru noi cei care mai citim o carte și mai știm ce se întâmplă în lume, nu sunt buni. Asta mă enervează cel mai mult: comunismul și PSD-ul.

Wow, ce articol…

E ceva insuficient studiat aici, insuficient cunoscut și analizat: a-ceas-tă cruzime, această răutate care domină societatea românească și ale cărei efecte sînt simțite chiar și cu ochii închiși. E o vibrație a fricii, o aplecare spre violență simbolică și administrativă pentru care nu există încă explicații satisfăcătoare.

**

S-ar mai putea vorbi și despre cinismul din sistemul public de sănătate, de unde răzbate un dispreț suveran față de misiune, de pacienți și de viață în general. Nu uitați că sîntem țara unde s-a scris și s-a filmat Moartea domnului Lăzărescu. Nici un român nu s-a gîndit vreodată la pelicula aceea ca la o ficțiune cu accente oribile, ci a oftat cumva înțelegător, inutil și un pic stînjenit în fața unei banalități.

**

Nu stiu daca tb pus aici, dar e o discutie interesanta.
L-am vazut prima data pe Dumitru Bortun invitat la Digi24. Mi-a placut din prima.

2 Likes