Ce mai citim?

Am cerut topic pe temă, deci înțeleg să mă dau prima pe el :smiley: Actualmente citesc asta:

Cea de-a treia carte despre el (mai există o autobiografie și o biografie, pe care de asemenea le-am citit, on drugs fiind eu :stuck_out_tongue: ), asta e cea mai cuprinzătoare, plină de informații necunoscute până acum, opinii ale familiei, colaboratorilor și, desigur, ale subiectului cărții. E aproape letopiseț, are peste 400 de pagini și nu pot să descriu cu cât drag o citesc, chiar dacă unele lucruri le știam deja - dar nu atât de amănunțit. Până și eroul principal :smiley: s-a declarat impresionat și uimit de amploarea documentării autorului: “I don’t know from where he got his facts but most of them are correct and I was very impressed”. A citit cartea înainte de publicare, a revizuit-o și a corectat unele scăpări inerente, așa încât are valoare istorică, practic.

Am mai zis că ador să o citesc? :nerd:

După ce o termin, am în plan ”The Girl on the Train”. Vouă prin ce cărți vă luminează ochii?

E faina The Girl on The Train. M-a tinut lipita vreo 2-3 zile.
Eu cu Ferrante si biografia lui Bowie, plus mai am pe hold volumul doi din Wayward Pines, pe care nu o recomand, dar trebuie sa o termin ca nu sufar sa las ceva neterminat.

Eu momentan citesc ceva usurel, thriller, politista. Nimic special dar merge.

Si mie mi-a placut f mult The Girl on the Train. Tot din stilul asta literar mi-a placut f mult Behind Closed Doors

Votez si eu pentru Behind Closed Doors. :wink:

La mine momentan e slabut rau ritmul de lectura (vara, chef de hoinarit,drumuri,un serial care ma pasioneaza)
Totusi,fara un tenculet de carti langa pat nu pot sta, asa,pentru orice eventualitate si stare.
Sunt incepute si oarecum in stand-by, doua titluri la mine:

Un jurnal de calatorie combinat cu introspectii, meditatii si amintiri, ba chiar si cu unele bizarerii.Usoara si simpatica.Autoarea e o pianista indragostita de …lupi:slight_smile:

Si

Dupa “Trezirea la viata” de acelasi autor nu am mai fost acelasi om,drept pentru care am devenit fan O.Sacks si mi-am propus sa-l citesc integral.

Wow, habar nu aveam că Hélène Grimaud și-a scris biografia! Am avut ocazia s-o audiez într-un concert la Festivalul Enescu din 2005. Pun pe listă, adevăru-i că ador să citesc biografii, mi se par atât de pline de viață, în toate sensurile posibile :slight_smile:

Si eu ador biografiile :slight_smile:
Si cum ti s-a parut Helene Grimaud in real,ti-a placut ca muzician si ca prezenta?

La vremea aceea nu eram deloc, dar deloc cunoscătoare de muzică clasică… deci nu pot spune că am apreciat concertul (unul de Brahms, nu mai rețin care) la justa valoare…

Eu am cumpărat în seara aceasta “Me before you” - Jojo Moyes. Dacă n-am reușit sa văd filmul înainte de a pleca în vacanță, măcar sa mă bucur de carte.

@ChickyG Am trecut-o si eu pe lista.

:smile: Pai dacă o termin în vacanță, care vacanță o voi petrece pe plajă la Mamaia, ți-o dau. Leapșa culturală :smile:

Total de acord! :laughing:

@ChickyG, tocmai ce am vazut filmul aseara. Nah, daca stiam de carte nu ma mai complicam :)). Bine, glumesc, dar adevarul e ca de obicei prefer cartea in locul ecranizarii. Filmul a fost frumos, dar usurel. In schimb povestea este interesanta. Cred ca esti mai castigata incepand cu cartea :slight_smile:

@Nancy, uite ce am vazut chiar ieri, s-ar putea sa te intereseze:

http://www.meteorpress.ro/carti-1335-Alice_Herz-Sommer.%C2%84Gr%C4%83dina_Edenului%C3%AEn_mijlocul_iadului%C2%94…php

Pe mine ma tenteza si documentarul:

@Queen. Notat, mulțumesc. E bun și filmul de-o ieșire cu prietenele.

Incercasem sa citesc si eu “Me before you” dar nu stiu de ce nu m-a atras stilul si am lasat-o balta. Dar cred ca o sa vad filmul ca pare usurel si simpatic asa pentru weekend.

M.am apucat de vazut un serial nou “backstrom” facut dupa personajele din cartile unui suedez. Serialul imi place asa ca am sa ma apuc de cartile lui cred

Astept sa spuna Sigalia de Svetlana Aleksievici, eu citisem pe undeva ca scrierile ei sunt politice si asta mi-a omorat orice urma de interes pentru cartile ei.

Bun venit, Travelista :slight_smile: ,sunt foarte invidioasa pe avatarul tau, e spectaculos
Am rasfoit “Vremuri second-hand” a Svetlanei Aleksievici intr-o librarie : un volum urias de marturii personale despre comunismul rus,multe detalii de viata privata.Impresia mea este ca autoarea lasa lucrurile sa vorbeasca de la sine,nu intervine direct cu analize sau sentimente.E , daca nu ma insel, o fel de documentar literar.Nu ma vad parcurgand asa ceva cap coada.Desigur,mi-ar place sa am cartea,dar cred ca as consulta-o ca pe un dictionar.Adica cate o pagina doua,la cafea sau in alte prilejuri,functie de chef.Oricum,banuiesc ca nu e lipsita de pitoresc.
Ca sa va faceti o idee mai clara, pasajele cartii mi-au amintit de sondajele printre oameni obisnuiti pe care le facea pe vremuri “Dilema” la diversele teme.Interviuri cu te miri ce puscarias sau gardian,cu cizmarul Gica, cu tanti Aglae,fosta muncitoare la Apaca,etc.