Bon on mange ou? Ep#1: Marseille


.

2 Likes

Am vrut sa servesc bouillabaisse la celebrul Restaurant Miramar, dar am vazut pretul (69€) si ospatarii care aveau atitudinea unui CEO infumurat, asa ca am renuntat in favoarea altor restaurante mici din aceeasi zona - portul vechi - si nu ne-a parut rau deloc.
Dupa, am citit review-uri proaste despre Miramar.
Adica, in fata e vopsit gardul, iar inauntru-i leopardul.
Inteleg ca vestita bouillabaisse nu e servita asa cum se prezinta pe site, supa alaturi de un platou mare cu toti pestii fierti in supa, ci numai supa :slightly_frowning_face:
In schimb, recomand cu caldura doua restaurante mici, dar pline in permanenta cu localnici:
La Piscine
Au bout du quai
Se deschid la 1200, iar toata mancarea e produsa in dimineata zilei.
De preferat, sa faceti rezervare cu min 30’ inainte, deoarece la 12 deja nu mai e nicio masa disponibila.
Am servit de fiecare data le plat du jour si totul provensal.
La “La Pisine” am mancat “daube de paleron de boeuf”. E un medalion din carne de vitel, probabil pregatit ore intregi la cuptor la foc mic.
Pur si simplu, se topea in gura. N-am mai trait experienta aceasta cu nicio carne de vita gatita in RO.
Garnitura se chema polenta pre numele ei de scena, dar nu parea deloc mamaliga, ci era ceva extrem de cremos si gustos amestecat cu trufe.
Am baut un rose de Provence f bun: Bastide de Blacailloux.

La “Au bout du quai” am servit alt fel provensal, de data aceasta din peste. Din greseala :joy: , deoarece eram ferm convinsi ca galinette e o gainusa/ puicutza pre limba lui Moliere.
S-a dovedit a fi peste, caci da, galinette e randunica de mare :joy:
Prima data cand ne-a adus-o, ne-am uitat chioras.
Peste, sub care era un fel de ghiveci de legume.
Hmm, peste cu ghiveci…
Dar, dupa ce am gustat, papilele au cazut in extaz.
Numele de scena: galinette poelee, poivrons en piperade, coulis de ratatouille.
Iaca, gainusa :joy::

Prietenii au luat scoici Saint Jacques cu risotto, la fel de bine apreciate.

Iar la desert am servit mousse de ciocolata cu lapte si alune de padure, si mousse de ciocolata alba cu jeleu de rubarba si capsune:

Vinul a fost, de asemenea, un rose de Provence, de data aceasta de Cassis.

7 Likes

Chiar acum recent am vazut cum Rib Eye-ul era prezentat la noi ca “vrabioara”. Nu avem nici carne de vita buna si nici nu ne pricepem.
Ff bine ca ti-ai facut pofta la francezi.

1 Like