Bon appetit!

Voi folositi metoda sous vide?

Nu, dar e in plan sa incercam. Pe mister il tot macina dar am manipulat cat am putut dorinta asta pentru ca efectiv nu mai avem loc in casa pt nimic.

Mai nou depozitez toate cele, la greu pe balcon :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nu trebuie neaparat aparat, se poate face si la oala in cuptor. Numai de aparat de-ala de scos aerul din pungi e nevoie.

Doamne ferește, dar câtă generozitate! Lasă… eu o ard plebeu, cu de alea nerafinate.
Astăzi am devenit bucătăreasă suedeză, am făcut meniu de IKEA, with a twist.
Chifteluțe suedeze, cu piure de conopidă și mazăre trasă în unt. Sos de smântână, făcut pe prajeala chiftelelor!
Gagicu e în comă gastronomică!

1 Like

@Samoa, scuze daca asteptai cu nerabdare si am intarziat😀.

4 Likes

Ci taci! N-auzi că suntem gata să facem poc, de-atâta mâncare?!
Noroc că am băgat o oră de alergat la deal, că altfel ne făceam ca purceii, de rotunzi!

1 Like

Bai nu stiu daca am mai zis de chiftelutele ikea, chiftelute suedeze sau ce or fi alea, dar zic acum. Nu stiu daca astea facute de tine au vreo legatura cu alea de la ikea sau daca tie iti plac alea de la ikea, dar eu o singura data am incercat si am stabilit de la prima muscatura ca eu nu pot manca ceva ataaaat de scarbos :neutral_face:. Si sa ne intelegem, eu sunt genul care incearca orice mancare inainte de a zice daca ii place sau nu si mananca multe chestii controversate, dar asa ceva nu mai incerc ever. De fapt de cate ori am mai calcat la ikea si cineva a venit cu ideea sa tragem la restaurantul lor am lesinat preventiv. Pe bune acolo in suedia sunt comestibile saraciile alea de la ikea? Sunteti vreuna in romania care sa mancati cu placere chestiile alea la ikea romania? :fearful:

Soro, nu știu cum sunt în România, chiftelele suedeze, se fac fără usturoi și o mie de mirodenii, lucru care mie îmi convine, în anumite situații. Apoi, tu borăști și de la ardei umpluți, eu una n-aș zice că ești chiar enduro, la capitolul gastronomie :grin:
În orice caz, niciun iubitor de carne, nu prea le poate găsi cusur, ăstora de-aici. Au gust de carne prăjită, cu slabe arome de ceapă și piper. Dacă se bagă pâine la greu, în ele, mă gândesc că nu sunt la fel.

Eu nu mănânc la IKEA, pentru că mâncarea e foarte ieftină, prin urmare, devin suspicioasă. Chiftele cu piure, mazăre și sos de smântână, sunt eterne pe meniul IKEA, de-aia le-am numit așa.

Mah chiftele mananc. La fel si perisoare sau sarmale. Ardeii umpluti sunt alta chestie, sa nu intram in detalii tehnice :grimacing:.

Eu ma refeream strict la alea de la ikea si ma rog alea de la ikea romania in caz ca or fi diferite, nu la chiftele suedeze in general. Plus ca dupa ce ca sunt ele cum sunt, mai pun pe ele si o dulceata super dubioasa. Mi s-a facut pielea de gaina imediat ce am gustat si am aruncat imediat furculita in farfurie :fearful:

Asta este rahatisul ala necomestibil dupa parerea mea

Dulceata aia, nu e dubioasa, e chiar buna, dar eu n-as putea in ruptul capului sa mananc chiftele cu dulceata :nauseated_face:

Chiftelutele suedeze, sunt asa, carne tocata, de vita, o ceapa mare, sare piper, ou, smantana dulce si pesmet (ai intoleranta la gluten, folosesti malai sau cartof fiert, ras).
Faci chiftele mici, rotunde si le prajesti in unt, la foc mic-mediu. Cand sunt gata, in sucul lasat in tigaie, pui smantana dulce, sare, piper si niste faina de cartof si faci un sos. Pe care apoi il strecori si-l servesti la chiftele. Dar, se pot manca si fara sos, doar cu mustar. Iti spun, daca esti iubitoare de carne, n-are ce sa-ti displaca la ele. Daca ai siguranta ca-s facute dupa reteta corecta.
No, nu miros ca parjoalele moldovenesti, dar sunt bune, mie imi plac foarte mult. Mai ales ca nu pot manca chiftele romanesti la munca, as imputi toata scoala. Ca sa nu mai zic ca as ragai pe nas, numai usturoi si ceapa, la sala sau in autobuz :rofl:

Mie imi place mult gemul de merisoare.
Si mi se pare ca merge foarte bine cu carnea de vanat. Ma rog, mistret. Ca eu nu mananc caprioara. Nici iepure. Si inainte sa spuneti ca iepurele nu e vanat va invit sa vedeti cat e un “european hare”. Zici ce e un mini cangur :))

Sau in reteta asta:

Eu nu pot. Niciun gem, cu nicio carne. Cumnatul meu, e vânător și el mănâncă mistreț cu gen de coacăze.
:nauseated_face:

Da, din retea ta suna a ceva ce clar as manca. Desigur, nu cu dulceata :face_vomiting:. Ia ca poate chiar incerc reteta ta. Si da, sunt carnivora :grimacing:

1 Like

Si clar la ikea eu nu mai pun gura pe mancare :confounded:

Cam asa le fac eu copiilor, chiar fără ceapa. Nu le place gustul de chiftea românească, ci ala simplu, de carne și puțin piper, nici urma de usturoi. Le prăjesc însă în ulei.

1 Like

In weekend am gatit urmatoarele:

  • -ceafa de porc cu gnocchi in sos de rosii, masline negre si fasole verde
  • -pui cu curry rosu si lapte de cocos (si orez salbatic)
  • -somon cu cartofi copti si spanac cu smantana
  • -carnat suedez, la cuptor (cu mustar, ardei si ceapa) si piure de conopida si broccoli.
    Am mancare sa hranesc juma de oras.
2 Likes

Daca nu as sti cat mananci, aproape ca te-as crede :grimacing:

continuam aici: