Bon appetit!

Daaa, maioneza asa o fac si eu.
Dar usturoiul ala trebuie taiat bine, bine de tot ca sa poti pune uleiul pe crema aia. Iar la chestiunea asta nu prea merge mixerul.
Sauuuuu…storcesc bine de tot usturoiul inainte si apoi bag mixerul. Da, e si asta o idee f buna. Hmmmm…

Nuuuu, taci drac de pe umarul drept, chiar nu mai incerc din nou in seara asta pt ca iar ma apuca 9 seara nemancata :rofl::rofl:

Eu vreau sa fac niste “banana bread” pentru mancat in timp ce alerg ture lungi.
Are cineva vreo reteta testata?
Ca internetul e plin de tot felul de variante. Nici nu stiu ce sa alerg la cate variante sunt.
Diseara tot tre sa incerc ceva. Ca maine seara ne pornim spre Ardeni la alergat.

Cu usturoi procedez asa: pun usturoiul ciopartit mare din cutit cu sare in mojar si-l fac repede pasta. Transfer pasta in recipientul in care fac maioneza si continui conform procedeului.

@Adela, eu o folosesc pe asta


dar timpul de coacere e mai lung si intotdeauna altul (depinde de marimea bananelor, cat sunt de coapte etc). Cateodata ramane mai cleios si dupa vreo 2 ore de cuptor.

Fiica-mea face cam asa

3 Likes

Saru’mana @Travelerista

Cu mare placere @Adela

Ciulama de pui și ciuperci. Cu mămăligă, uăi!
Scuzaț’ blidul nepotrivit, dar mă mut în două săptămâni și nu mai am blide șucare, la îndemână.

Nu mai zic, ca am facut ciulamaua, in tigaie, iar mamaliga intr-o craticioara, in care fierb oua, in mod normal.
No, na!

4 Likes

@Samoa :ok_hand: Deci traiti acum mai mult sau mai putin din carton?

Eu am facut un pui la cuptor, tras in teapa in forma de guguluf, in care am ingramadit si legume taiate mic (ceapa, usturoi, dovlecel, vanata, ardei gras), o nebunie.

Iaca ce am vazut ieri la Ottolenghi: banana with miso caramel! :heart_eyes:

Si ma pun pe cautari si gasesc de la Ottolenghi citire:

We went through a miso stage where the sweet, umami-rich white or brown paste found its way into every dish possible. Miso ice cream, miso dressings, miso soup. The inspiration for this particular incarnation was David Chang’s Lucky Peach magazine, where his Ssäm bar pastry chef Christina Tosi used burnt miso in a banana pie that was so addictive it soon went by the name Crack pie. The miso is cooked in the oven to the point where it turns almost caramel-like.

Si dupa aceea am cautat reteta lu’ Tossi de Crack pie si am gasit-o repede, dar nici urma de miso in ea :thinking: O sa incerc pur si simplu sa ung banana cu miso si sa dau la cuptor pana se caramelizeaza treaba, sa vedem ce iese.

Ce mai vroiam sa spun: supa de miso e doar un clasic, nu mi se pare ca-i la moda acum (la mine supa de miso cu broccoli e cea mai des facuta, 5 minute am treaba cu ea si noua ne place extrem). Dar dressing da, unde te uiti, la toate restaurantele mai fitoase, dressing de miso, maioneza cu miso. Si yuzu, nici de asta nu mai scapi momentan. Si de inghetata am auzit/vazut (dar nu mancat), dar de prajituri/dulciuri chiar nu. M-am simtit ieri ca o salbateca venita din jungla :laughing:

Eu nu pot sa mananc supa miso :frowning:
Apropos: fusei doua saptamani in japonia si am intalnit un american care se vaita ca miso soup nu are gust ca in America :))

Am făcut Bouillabaisse. Am avut la prânz și e și pentru cină. În pregătire, ardei umpluți, pentru mâine și marți. Miercuri și joi, inventăm ceva, vineri e midsommar, ne rupem în pește și fructe de mare.

1 Like

Azi: ostropel de pui cu piure si salata de ardei copti.
Imi era pofta de ardei copti.

Foarte tare mi se pare ca ai facut bouillabaisse. Mie mi se pare complicat de cumparat chestiile de mare, cate putin dintr-o gramada de pesti, scoici (aici nici la magazinele specializate nu prea poti lua numai o bucatica din multi pesti :disappointed: ). Eu am mancat in concediu de-a supa de peste asiatica de-mi ajunge pe cateva luni.

Am facut sambata salata de mezel, iar ieri tocinei de dovlecel cu tsatsiki (am gasit usturoi proaspat si s-a cerut un tsatsiki). Traveleristu’ a gasit o bucata de rasol de vitel pe care nu a putut lasa-o in galantar, ieri am fiert-o (adica am facut o supa din ea), azi fac o salata din carnea aia.

Eu am facut daal ieri.
Dar mare lucru nu am mancat din el ca am cumparat pepene si cirese asa ca rezultatul a fost ca am stat ca niste brotaci cu burta in sus toata ziua :slight_smile:
Azi am “comanda” de la stapanire sa fac tocana de cartofi cu carnat afumat. Ca l-am vizitat pe George (aka magazinul romanesc din Bruxel).

Avem piață de peste și fructe de mare, dacă mergi la tarabă și spui ce vrei să gătești și câte persoane sunt, îți fac ei pachetul cu ingredientele necesare. Cu instrucțiuni, cum să cureți, fierbi / prăjești, bunătățurile.
Foarte bun a fost!

@Adela, eu am mâncat un pepene honey Dew, singură, ieri. Aș mai fi mâncat încă 3, dar mi-era că stau toată noaptea să mă susur :roll_eyes:

Ce misto :heart_eyes:
Eu cred ca ma bag azi la pepene verde (harbuz, ca sa-i zic pe limba tineretei mele), am luat unul mititel. Cirese n-am mancat decat o mana anul asta, am caise si piersici tesite.

Era pepene verde la noi. Am luat 2. In total 25 de kg de pepene.
Crosetam la ei la fiecare masa.

Cirese am mai mancat o singura data anul asta. Prea scumpe la magazinul normal. Dar in piata din Bruxel am platit 5 euro pe kg asa ca am luat…4 kg. Pe care le-am mancat in 2 zile 2 persoane :frowning: Nici nu m-am urcat pe cantar in diminata asta.

La noi toate alea sunt mai scumpe la piata. Apropo, cand am fost ultima data la Tongeren, acum vreo 2 - 3 luni, era piata de-aia o data pe saptamana taman in fata hotelului, am cascat si eu gura pe-acolo oleaca, preturi chiar bune. La o taraba cu legume si fructe erau romani vanzatorii.

Vreau sa fac o parmigiana. Sau musaca de vinete.
Si cu ocazia asta m-a deceptionat teribil The Guardian, am gasit reteta asta la ei https://www.theguardian.com/food/2019/jun/03/rachel-roddy-recipe-parmigiana-di-melanzane
Unde-i sarea? Nu mai vorbim de fineturi de-al de busuioc. Daca se apuca un novice in ale bucatariei sa faca dupa reteta asta si nu se gandeste ca sare trebuie in orice, ce rahat iese? Not a good job, Rachel Roddy!

Si pe mine ma enerveaza de mor cand vad retete scrise pe genunchi. Daca ai oaresce experienta in bucatarie iti poate pica fisa: asta nu e ok, asta trebuie asa. Dar daca esti incepator pe o treaba, ar merita sa te duci sa le dai o oala peste freza :smile:

Am vazut doua combinatii la breakfast care mi-au rasturnat viziunea culinara asupra acestui moment al zilei:
Fasole iahnie cu cartofi prajiti
Fasole iahnie cu omleta
Ambele persoane pareau englezoaice sadea.

Eu zic sa nu jignim iahnia!

Aia este fasole simpla cu niste bulion. Atat!

Insa asta e micul lor dejun :slight_smile: Beans with toast, eggs, sausages :slight_smile: