Activitati pentru copii

Intre 22 Octombrie - 5 Noiembrie au loc la Muzeul Antipa tot felul de ateliere interactive pentru copii.

Fain! Poate ajungem si noi ca urmeaza o vacanta scurta dupa saptamana asta. Chiar aveam de gand o plimbarica.

Deşi înţeleg faptul că adulţii vor ca produsul rezultat să fie perfect (pentru că au făcut efortul de a venit la un atelier), aş vrea să le spun că, de multe ori, scopul unui atelier nu este acesta, ci este acela de a-l învăţa pe copil nişte abilităţi (sau de a le exersa, dacă le are deja) – să decupeze, să măsoare, să lipească, să înşire, să coordoneze şi să îmbine unele elemente, să împartă materialele cu alţii, să-şi evalueze timpul de lucru etc. Nu să obţină un tablou, un coşuleţ, o felicitare perfecte.

Ada a propus ca serialul să aibă o componentă educațională și ne-am orientat spre educația emoțională. E o zonă în care puțini creatori de animație pentru copii se aventurează, deși cred că este cât se poate de necesară.
Ca să dau câteva teasere edificatoare: dacă Lioarei, fetița din serial, i-ar fi frică de întuneric și Pisifiara i-ar arăta că nu are de ce? Dacă Pisifiara ar fi supărata sau agitată și ar descoperi că există feluri de a te liniști singur? Dacă Pisifiarei i-ar fi teamă că Lioara nu se mai întoarce de la școală și că a părăsit-o dar ar descoperi că Lioara mereu se întoarce și nu o să o părăsească niciodată?

1 Like

Am avut un baietel la noi acasa, cateva zile, care nu isi putea lega sireturile, pfai si m-a cam stresat ca umbla cu ele dezlegate si il si vedeam cum o sa isi sparga dintii.
O sa ii arat linkul asta si de nu vrea sa faca acasa o sa il pun sa repete cand vine la mine , ba si lui fii-miu, poate isi schimba metoda de legat sireturi.

1 Like