Ombra este un loc civilizat

Putem să ne imaginăm că suntem într-un parc sau într-un tren în drum spre mare. Uneori este mai uşor, alteori este mai greu să intri în discuţie cu un om străin. Nu-i aşa însă că tuturor ne face plăcere să aflăm poveşti noi? Cu toţii suntem curioşi şi dornici de schimbat păreri şi idei noi. Dar, în orice situaţie socială ne ghidăm după aceeaşi regulă simplă: politeţea. Aşa cum respectăm un om străin cu care purtăm o discuţie faţă în faţă, la fel trebuie să procedăm şi aici, pe acest forum. Nu avem reguli şi proceduri demne de o birocraţie obositoare, însă apelăm la bunul simt pe care orice utilizator trebuie să îl deţină.

Îmbunătăţeşte nivelul dezbaterii

Dezbaterile nu se pot dezvolta fără ajutorul vostru, al utilizatorilor. O modalitate prin care şi tu contribui la o comunitate valoroasă este să îi respecţi pe cei cu care dezbaţi. Nu trăim într-o lume ideală. Oamenii au păreri şi certitudini diferite. Asta nu înseamnă că nu ne putem contrazice civilizat şi inteligent. Chiar şi atunci când nu eşti de acord cu o părere, trebuie să fii capabil să contrazici acea părere fără injurii şi fără violenţă verbală.

Nu uita: viaţa ar fi extrem de plictisitoare dacă toţi am fi uniformi în gândire. Dezbaterile ne ajută să evoluăm şi să învăţăm mereu ceva nou.

Nu eşti de acord cu un punct de vedere?

Susţine-ţi părerea fără a uita de “cei 7 ani de acasă”. O să îţi doreşti să răspunzi unei păreri diferite. Este perfect ok. Dar niciodată să nu uiţi: critică ideile şi nu persoanele! În dezbatere evită:

  • injuriile
  • atacurile la persoana
  • să plăteşti poliţe personale
  • contrazisul doar de dragul contrazisului (nu uita: nimănui nu îi plac oamenii agresivi şi pisălogi)
    În locul acestor reacţii, încearcă să aduci contra-argumente care pot îmbunătăţi conversaţia. O dezbatere este câştigată cu inteligenţă şi nu cu ţipete.

Încercăm să dezvoltăm o platformă care să dezvolte nivelul discuţiilor şi care să ofere fiecărui utilizator ceva nou şi interesant de citit la fiecare vizită. Suntem încă la început dar ne propunem să aducem mereu îmbunătăţiri acestui loc. Nu fi timid, contactează-ne dacă crezi că putem îmbunătăţi cu ceva experienţa ta pe platforma “Ombra”. Suntem deschişi la propuneri şi idei noi. În fond, acesta este scopul unei comunităţi: evoluţia.